Przejdź do treści Przejdź do menu głównego Przejdź do submenu Przejdź do listy placówek

ZAJĘCIA "POZNAJEMY SMAKI ŚWIATA"- DYNIE Z CIASTA FRANCUSKIEGO, 30.10.2019

| Opublikowane w: Pawłowo
ZAJĘCIA

JESIEŃ KOJARZY SIĘ M.IN. Z DYNIĄ. W NASZEJ ŚWIETLICY BYŁA JUŻ TEMATEM ZAJĘĆ PLASTYCZNYCH I POSTANOWILIŚMY "ZAJĄĆ" SIĘ NIĄ RÓWNIEŻ NA ZAJĘCIACH KULINARNYCH. PODESZLIŚMY DO TEMATU NIETYPOWO-NIE UŻYWALIŚMY DYNI JAKO PRODUKTU. WYPIEKALIŚMY DYNIĘ Z CIASTA FRANCUSKIEGO. ŻAROODPORNE MISKI OBŁOŻYLIŚMY FOLIĄ ALUMINIOWĄ, KTÓRĄ POSMAROWALIŚMY OLEJEM I OKŁADALIŚMY KAWAŁKAMI CIASTA. PO UFORMOWANIU ODPOWIEDNIEGO KSZTAŁTU I OZDOBIENIU CIASTO ZOSTAŁO POSMAROWANE ŻÓŁTKIEM I UPIECZONE NA ZŁOTY KOLOR. PO WYSTYGNIĘCIU DYNIA ZOSTAŁA ZDJĘTA Z MISKI. MOŻNA JĄ WYKORZYSTAĆ JAKO NP. JADALNĄ MISECZKĘ NA SŁODYCZE.

Do góry

Strona używa plików cookies!
Korzystając z niej wyrażasz zgodę na ich używanie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami Twojej przeglądarki.

Rozumiem