Warsztaty kulinarne - ciasto francuskie z dodatkami,01.02

Warsztaty kulinarne - ciasto francuskie z dodatkami,01.02

Kolejne warsztaty kulinarne za nami. Tym razem uczestnicy przygotowywali prosty w wykonaniu deser: ciasto francuskie z dodatkami. Płaty ciasta francuskiego uczestnicy pokroili na prostokąty. Na środku każdego kawałka znalazły się: ulubiony krem, czekolada, dżem czy owoce. Rogi ciasta po przekątnej zostały zlepione tworząc sakiewkę. Tak przygotowane sakiewki trafiły do piekarnika. Czas pieczenia uczestnicy wykorzystali grając w tenisa stołowego, cymbergaja czy "kości". Po upieczeniu wypieki zostały oprószone cukrem pudrem ! Polecamy !!!

Zapisz siędo naszego newslettera!

Do góry

Nasza strona korzysta z plików cookies!Korzystamy z ciasteczek wyłącznie, aby zapewnić właściwe funkcjonowanie strony oraz w celach statystycznych. Możesz w każdej chwili zmienić preferencje ciasteczek dla witryny w ustawieniach Twojej przeglądarki.

Rozumiem