Warsztaty kulinarne: pierogi, 21.12

Warsztaty kulinarne: pierogi, 21.12

Ostatnie w tym roku warsztaty kulinarne minęły w klimacie zbliżających się świąt. Po piernikach przyszedł czas na pierogi. Wolontariusze przygotowali ciasto i gotowe porcje przekazali uczestnikom. Rozpoczęło sie wałkowanie, wycinanie, faszerowanie i lepienie. Każdy przygotował pierogi w swojej wersji: były tradycyjne z kapustą i grzybami, z twarogiem na słodko i owocami. W czasie degustacji był czas na wspomnienia całego kulinarnego roku oraz planowanie, co można wykonać w czasie warsztatów w przyszłym roku.

Składniki na ciasto do pierogów (inny niż wszystkie):

1 kg mąki, 1 duży jogurt grecki lub typu greckiego, szczypta soli, 1 szkl maślanki ( można dodać więcej, w zależności od konsystencji ciasta podczas wyrabiania). Smacznego !!!

Zapisz siędo naszego newslettera!

Do góry

Nasza strona korzysta z plików cookies!Korzystamy z ciasteczek wyłącznie, aby zapewnić właściwe funkcjonowanie strony oraz w celach statystycznych. Możesz w każdej chwili zmienić preferencje ciasteczek dla witryny w ustawieniach Twojej przeglądarki.

Rozumiem