Warsztaty kulinarne: sałatka , 16.11

Warsztaty kulinarne: sałatka , 16.11

Ostatnie warsztaty kulinarne minęły na obieraniu, krojeniu i mieszaniu. Uczestnicy przygotowali tradycyjną sałatkę jarzynową. Każdy miał swoje zadanie: należało przygotować potrzebne składniki. Najmłodsi zajęli się groszkiem i  marchewką, starsi kroili ziemniaki, ogórki, jajka i cebulę, a Tymek przygotował pieczywo. Kiedy wszystkie składniki były gotowe rozpoczęło się mieszanie i przyprawianie. Zakończeniem zajęć była tradycyjnie wspólna degustacja.

Zapisz siędo naszego newslettera!

Do góry

Nasza strona korzysta z plików cookies!Korzystamy z ciasteczek wyłącznie, aby zapewnić właściwe funkcjonowanie strony oraz w celach statystycznych. Możesz w każdej chwili zmienić preferencje ciasteczek dla witryny w ustawieniach Twojej przeglądarki.

Rozumiem