Warsztaty kulinarne - czekolada, 26.10

Warsztaty kulinarne - czekolada, 26.10

Ostatnie warsztaty kulinarne minęły "na słodko". Uczestnicy przygotowywali w podgrupach czekoladę. Każdy z pięciu, 3- osobowych zespołów przygotował jedną porcję słodkiej masy, która następnie została przełożona do papierowych foremek. Po zastygnięciu masy cała grupa delektowała się własnoręcznie przygotowanymi słodkościami.

Przepis:

1 kostka tłuszczu, 2 szkl cukru, 4 łyżki ciemnego kakao, 0,5 szkl wody, 3,5 szkl mleka w proszku

Tłuszcz, cukier, kakao i wodę zagotować. Dodać mleko w proszku i dokładnie wymieszać. Przekładać do foremek lub wylać na blachę. Smacznego !!!

Zapisz siędo naszego newslettera!

Do góry

Nasza strona korzysta z plików cookies!Korzystamy z ciasteczek wyłącznie, aby zapewnić właściwe funkcjonowanie strony oraz w celach statystycznych. Możesz w każdej chwili zmienić preferencje ciasteczek dla witryny w ustawieniach Twojej przeglądarki.

Rozumiem