Naszą propozycją na kolejne zajęcia kulinarne jest szybki obiad:
Kurczak z ryżem i warzywami.
Do wykonania potrzebujemy:
- 500g piersi z kurczaka
- 2 woreczki ryżu basmati
- 1 cebula
- 1 papryka
- 250g pieczarek
- 150g kukurydzy konserwowej
- olej do smażenia
- sól, pieprz, curry, oregano.
Sposób wykonania:
Gotujemy ryż. Mięso kroimy w kostkę i smażymy na patelni na oleju. Drobno posiekaną cebulkę smażymy do zarumienienia. Paprykę i pieczarki kroimy kosteczkę lub paseczki i dodajemy do mięsa i cebuli. Pod koniec dodajemy przyprawy, kukurydzę i ryż. Następnie wlewamy 1 szkl. wody i dusimy pod przykryciem na małym ogniu ok 5min.
Gotowe danie podajemy posiekaną natką pietruszki lub koperku.
SMACZNEGO! :)