Aromatyczne racuszki z jabłkami

Aromatyczne racuszki z jabłkami

16 kwietnia br. spotkaliśmy się w kuchni domu kultury w Swornegaciach, aby razem z uczniami klasy III i VII miejscowej szkoły podstawowej przygotować racuchy.

Racuchy to niewielkie smażone placki przygotowane na bazie mąki, mleka, tartych na tarce jabłek oraz dodatku proszku do pieczenia, cukru i szczypty soli. Na koniec, dla jeszcze słodszego smaku, racuchy można posypać cukrem pudrem.

Mamy nadzieję, że poprzez zajęcia "z gotowania i smażenia", które odbywają się w naszym domu kultury uczniowie chętniej będą szlifować swoje umiejętności kulinarne w domach.

Zapisz siędo naszego newslettera!

Do góry

Nasza strona korzysta z plików cookies!Korzystamy z ciasteczek wyłącznie, aby zapewnić właściwe funkcjonowanie strony oraz w celach statystycznych. Możesz w każdej chwili zmienić preferencje ciasteczek dla witryny w ustawieniach Twojej przeglądarki.

Rozumiem