Branżowy egzamin dla kucharzy

Branżowy egzamin dla kucharzy

23 listopada br. do Wiejskiego Domu Kultury w Swornegaciach przyjechali uczniowe z Zespołu Szkół nr 2 w Chojnicach z klasy o profilu "kucharz". Uczestnicy zapoznali się ze składnikami, które są niezbędne do wypieku chleba, dowiedzieli się, jakie znaczenie w "chlebie sworzyńskim" ma ziemniak oraz dlaczego ważnym elementem jest przesiewanie mąki, aby był udany wypiek. Z przymrużeniem oka, można powiedzieć, że warsztaty te były pierwszym egzaminem branżowym uczestników zajęć.

Zapisz siędo naszego newslettera!

Do góry

Nasza strona korzysta z plików cookies!Korzystamy z ciasteczek wyłącznie, aby zapewnić właściwe funkcjonowanie strony oraz w celach statystycznych. Możesz w każdej chwili zmienić preferencje ciasteczek dla witryny w ustawieniach Twojej przeglądarki.

Rozumiem