Świąteczne przygotowania w toku. Po wielkanocnych ozdobach przyszedł czas na wielkanocne wypieki. W czasie ostatnich warsztatów kulinarnych uczestnicy zajęli się wypiekiem ciastek. Z pomocą wolontariuszy, każdy z uczestników brał udział w przygotowaniu ciasta, które po wyrobieniu zostało podzielone na porcje. Starsi zajęli się wałkowaniem ciasta, młodsi wycinali ciastka w kształcie: baranków, zajączków, jajek, itp. Po upieczeniu był czas na dekorowanie lukrem, glazurą cukrową i słodkimi ozdobami oraz najprzyjemniejsza część zajęć - wspólne próbowanie wielkanocnych wypieków. Czas do zakończenia zajęć grupa wykorzystała na wspólnych grach i innych aktywnościach na placu przy świetlicy.
WIELKANOCNE CIASTECZKA (kruche ciasteczka): 1 kostka margaryny, 3 szkl. mąki, 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia, 0,5 szkl. cukru, 2 jajka, 1 opakowanie cukru waniliowego, sok z 2-3 cytryn.
Margarynę rozpuścić, dodawać kolejno wszystkie składniki, wyrobić ciasto. Rozwałkować, wycinać foremkami ciasteczka. Przed upieczeniem można posypać cukrem lub wiórkami kokosowymi. Piec w temperaturze 190 stopni.