Zioła w kaszubskiej kuchni

Zioła w kaszubskiej kuchni

W Świetlicy Wiejskiej w Doręgowicach są prowadzone warsztaty dla seniorów z projektu "Gdy gorączka pali czoła, mądry Kaszub zbiera zioła". Nasze ostatnie spotkanie upłynęło w nurcie kulinarnym.

Warsztaty "Zioła w kuchni kaszubskiej" prowadziła pani Kinga Chmara, inżynier żywności, nauczyciel dietetyki, technologii i pracowni gastronomicznej, z zamiłowaniem skoncentrowana na popularyzowaniu dawnych przepisów kulinarnych.

Pani Kinga z pomocą seniorów przygotowała przepyszne dania, których składniki wcześniej omówiła w przemiłym gronie słuchaczy.

Zastosowanie ziół w kuchni otwiera możliwości na niesamowite efekty smakowe, ale też zdrowotne, a co również ważne unicestwia monotonię kulinarną.

Zapisz siędo naszego newslettera!

Do góry

Nasza strona korzysta z plików cookies!Korzystamy z ciasteczek wyłącznie, aby zapewnić właściwe funkcjonowanie strony oraz w celach statystycznych. Możesz w każdej chwili zmienić preferencje ciasteczek dla witryny w ustawieniach Twojej przeglądarki.

Rozumiem