Wymiana doświadczeń piekarniczych

Wymiana doświadczeń piekarniczych

W środę (07.09.) przyjechały do nas panie z Koła Gospodyń Wiejskich z Więzowna k.Koronowa na warsztaty z tradycjnego wypieku chleba. Uczestniczki zapoznały się z przepisem, aby potem przystąpić do wykonania ciasta chlebowego. Zaskoczeniem dla pań był ziemniak, który jest jednym ze składników chleba sworzyńskiego, a odpowiedzialny jest za przedłużenie świeżości pieczywa. Wyjęcie chleba z pieca oraz zapach roznoszący się pod wiatą chlebową był zwieńczeniem odbytych warsztatów. Dziękujemy paniom za miłe spotkanie i cenne wskazówki piekarnicze.

Zapisz siędo naszego newslettera!

Do góry

Nasza strona korzysta z plików cookies!Korzystamy z ciasteczek wyłącznie, aby zapewnić właściwe funkcjonowanie strony oraz w celach statystycznych. Możesz w każdej chwili zmienić preferencje ciasteczek dla witryny w ustawieniach Twojej przeglądarki.

Rozumiem